Halimádó - olasz különkiadás
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Magyarországról nézve sokan nem is tudják az olaszok mekkora halevők. Minden éttermi étlapon külön része van a tengeri halaknak, mint ahogy minden egyes nagy boltban vagy piacon a „hal-stand” legalább akkora mind a „hús-stand”. Mai kurzusra olyan olasz és halas fogásokat húztunk, amik különböző technikákkal és különböző tengeri alapanyagokkal készülnek, ugyanakkor egyszerű és hálás receptek: kezdő halasoknak is „ajánlott”. Akik pedig jól ismerek ezeket, vagy mindig is ilyet esznek, ettek Olaszországban, hát azoknak „kötelező”.
MENÜ
- Tuna carpaccio / Tonhal carpaccio
- Fritto misto / Tenger gyümölcsei vegyesen olajban sütve
- Spaghetti alla marinara / Kagyló és tenger gyümölcsei, paradicsomos szósz, spaghetti
- Branzino al cartoccio, patata e spinaci / Fóliában párolt sügér, spenótos burgonya köret
- Sorbetto di limone / Citromszorbet
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.