Indiai kedvenceink

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Vendégeink és a chefparade staff közös kedvenc indiai ételeit főzzük végig. Remek belépési pont az indiai konyha és kultúra univerzumába. Megtanuljuk mit is jelent az indiai curry, milyen fűszereket pirítsunk hozzá és milyen módszerekkel, ezután meglátjuk hogyan 'állítsuk be' a curry állagát. Megfőzzük egy átlag indiai mindennapi eledelét a dhalt - ezúttal egy Kelet-Indiai, bengáli változatot. De lesz természetesen basmati rizs köret és friss pita, valamint egy joghurtos és egy gyümölcsös kiegészítő köret is. És persze nem ijedünk meg attól hogy az indiai konyha a világ legfűszeresebb és legtöbb összetevőt használó konyhája... reméljük mindenki csípősen szereti!

MENÜ

  • Bengal masoor dhal / Bengáli vöröslencsés dhal
  • Tandoori chicken curry / Tandoori csirke curry
  • Cucumber and tomato raita / Uborkás és paradicsomos raita
  • Mango chutney / Fűszeres gyümölcslekvár
  • Pulao rice / Fűszeres rizsköret
  • Chapati / Indiai lapos kenyér

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2021. október. 18. - hétfő
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V