Jordánia

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az arab konyha fantasztikus és nagyon színes, annak ellenére hogy ezt a sok országot, nagy területet átölelő nagy konyhát jó pár hasonlóság jellemzi. Ma a Közel-Kelet egy fiatal, ámde ikonikus országát, Jordániát vesszük górcső alá. Nabateusok, görögök, rómaiak, ottománok mind elfoglalták és hatással voltak Jordánia történelmi és kultúrális örökségére, nem is beszélve a területet gazdag biodiverzitásáról. Ma este ezúttal nem mezzét: falatkákat és salátát főzünk, hanem egy teljes menüs lakomát rendezünk főszerepben egy finom leves, egy remek előétel, egy friss pita, két féle fenséges csirkeétel és egy különleges desszert.

MENÜ

  • Shorabet adas / Közel-keleti lencseleves
  • Ful medames / Fűszeres fava babpüré
  • Manaesh Flatbread with Za'atar
  • Chicken Maqluba uside down rice casserole / Csirkés maqluba, padlizsánnal és karfiollal
  • Sawdeh / Resztelt csirkemáj, gránátalmával
  • Knafeh / Ropogós desszert olvasztott sajttal

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás