Meze-mánia: balkán falatok
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A meze nagyjából azt jelenti, hogy étvágygerjesztő falatka vagy előétel. Ugyan a meze kultúra epicentruma a Földközi-tenger keleti vidéke, de északabbra, a Balkán-félszigeten is szokás kis adagokban, egymással megosztva, falatkázósan étkezni. Ma ilyen külön-külön is ízletes, együtt is remek balkáni klasszikusokat fogunk készíteni, mint például a szopszka saláta, a réteslapból készült gibanica, a hagyományos csevap friss lepényben és ajvárral, valamint az igazi szerb cserépedényben sütött bab.
MENÜ
- Shopska salad / Sopszka saláta
- Pasulj / Sűrű babfőzelék, zöldségekkel, tarjával, kolbásszal
- Cevapcici / Grillezett kolbász falatkák
- Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
- Lepinja / Frissen gyűrt lepény
- Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.