Pastaparádé - Ázsia

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Sok étel mitologus szerint a tészta nem is olasz találmány, hanem már ők is Kínából hozták. Nem kívánunk lándzsát törni, hogy ez igaz vagy nem - viszont ma bemutatjuk, hogy milyen gazdag Kelet és Dél-Kelet Ázsia tésztakultúrája. Különböző ételeket, különböző tésztaféléket nézünk és készítünk: egy estére ázsiai tésztaszakértők leszünk. Mi miből van, hogyan viselkedik, mi hol beszerezhető, és főleg miből mit tudunk készíteni. Üvegtészta, rizstészta, vermicelli, soba, udon. Leves, wok, stir-fry. Tésztautazás Japántól Szingapúrig.

MENÜ

  • Curry laksa soup / Kókusztejes curry laksa leves, csirke, tészta
  • Glass noodles with shrimp / Üvegtészta rákkal
  • Singapore hokkien mee / Pirított üvegtészta, sárgatészta, tojás, tintahal, hasaalja
  • Hong Kong style crispy chow mein / Ropogós tészta, feketebabszósz, wok zöldségek
  • Japanese chicken teriyaki, udon / Japán csirke teriyaki, udon tészta

KIÍRT ALKALMAK

2022. június. 10. - péntek
18:00 - 21:00 Páva utca
2022. június. 24. - péntek
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V