Pastaparádé - Ázsia

Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Sok étel mitologus szerint a tészta nem is olasz találmány, hanem már ők is Kínából hozták. Nem kívánunk lándzsát törni, hogy ez igaz vagy nem - viszont ma bemutatjuk, hogy milyen gazdag Kelet és Dél-Kelet Ázsia tésztakultúrája. Különböző ételeket, különböző tésztaféléket nézünk és készítünk: egy estére ázsiai tésztaszakértők leszünk. Mi miből van, hogyan viselkedik, mi hol beszerezhető, és főleg miből mit tudunk készíteni. Üvegtészta, rizstészta, vermicelli, soba, udon. Leves, wok, stir-fry. Tésztautazás Japántól Szingapúrig.
MENÜ
- Curry laksa soup / Kókusztejes curry laksa leves, csirke, tészta
- Glass noodles with shrimp / Üvegtészta rákkal
- Singapore hokkien mee / Pirított üvegtészta, sárgatészta, tojás, tintahal, hasaalja
- Hong Kong style crispy chow mein / Ropogós tészta, feketebabszósz, wok zöldségek
- Japanese chicken teriyaki, udon / Japán csirke teriyaki, udon tészta
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.