Pastaparadé – nyújtott tészták
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Maguk a „csizmalakók” sem tudják a pontos számát annak a közel 300 különböző olasz tésztatípusnak, ami országukban létezik. Ezen a kurzuson pedig készítünk ebből a kézzel gyúrt és nyújtott, tojásos csodából. Íratlan szabály, hogy a különböző tésztatípusokhoz más-más feltét illik; ezúttal egy bolognai klasszikus szósz, egy különleges cukkinis-mandulakrém, illetve egy carbonara kerül a pastákra. Desszert nélkül pedig nincs dolce vita: a parádét egy könnyű, epres panna cottával koronázzuk meg.
MENÜ
- Farfalle con due creme e gamberi / Farfalle cukkini-mandulakrémmel, garnélával
- Pappardelle alla bolognese / Friss pappardelle, bolognai ragu
- Tagliolini alla carbonara / Carbonara friss tésztával
- Panna cotta, salsa di fragole / Vaníliás tejszínpuding, eperkrém
KIÍRT ALKALMAK
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.