Pastaparadé – töltött tészták

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A tészta az egyik legikonikusabb alapanyaga az olasz konyhának. Legtöbben a száraz tésztát ismerik és használják, azonban mi itt ezen a kurzuson a friss házi tészta, azaz a "pasta fresca" készítését vesszük górcső alá. Ma a friss töltött tésztákat tanulunk meg készíteni, tésztagép segítségével: négyzet alakú ravioli-t, a gyűrű alakút tortellini-t és a félhold alakút mezzelune-t. És persze lesz mindegyikhez egy-egy telitalálat tölteték kombo: spenót-ricotta, gorgonzola-dió és prosciutto-parmezán.

MENÜ

  • Ravioli ricotta e spinaci e burro e salvia / Spenótos-ricottás ravioli, zsályás barnavaj
  • Mezzelune con gorgonzola e noci / Diós gorgonzolával töltött mezzelune, sajtmártás
  • Tortellini prosciutto crudo / Tortellini prosciuttoval

KIÍRT ALKALMAK

2024. november. 24. - vasárnap
16:00 - 19:00 Bécsi út
2024. december. 01. - vasárnap
10:00 - 13:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás