Perzsia

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Az egykori Perzsia az emberi civilizáció egyik bőlcsője - de mondhatjuk, hogy a gasztro civilizáció bőlcsője is. A perzsa konyha az egyik legegyedibb és leghagyományosabb a világon - itt találkozik a Közel-Kelet az Indiai szubkontinenssel és ez csak jót jelenthet nekünk. Innen ered a rizs termesztése, a dió, sáfrány, pisztácia, gránátalma, uborka, csicseriborsó, koriander, szezámmag, narancs... hogy csak néhányat említsünk. Ezek közül sokat használunk ma este a “dáriuszi” (Dáriusz, a nagy perzsa uralkodó) lakománk során is. Állítólag mikor Nagy Sándor leigázta az Óperzsa Birodalmat, fölényesen gúnyolódva kijelentette, a perzsák vesztét az okozta, hogy legyengítette őket a kulináris élvezetek túlzott hajszolása. Akkor lássuk…

MENÜ

  • Persian chopped salad / Uborkasaláta sok paradicsommal és kaporral
  • Ash reshteh noodle soup / Spenótos lencse- csicseriborsó leves, tészta, kashk
  • Jeweled saffron cranberry rice polow / Sáfrányos gyümölcsös pilaf
  • Kabab koobideh / Darált bárányhús kebab
  • Persian love cake / Perzsa szerelemtorta, rózsavíz, kardamom

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre az alkalomra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V