Perzsia
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Az egykori Perzsia az emberi civilizáció egyik bőlcsője - de mondhatjuk, hogy a gasztro civilizáció bőlcsője is. A perzsa konyha az egyik legegyedibb és leghagyományosabb a világon - itt találkozik a Közel-Kelet az Indiai szubkontinenssel és ez csak jót jelenthet nekünk. Innen ered a rizs termesztése, a dió, sáfrány, pisztácia, gránátalma, uborka, csicseriborsó, koriander, szezámmag, narancs... hogy csak néhányat említsünk. Ezek közül sokat használunk ma este a “dáriuszi” (Dáriusz, a nagy perzsa uralkodó) lakománk során is. Állítólag mikor Nagy Sándor leigázta az Óperzsa Birodalmat, fölényesen gúnyolódva kijelentette, a perzsák vesztét az okozta, hogy legyengítette őket a kulináris élvezetek túlzott hajszolása. Akkor lássuk…
MENÜ
- Shirazi salad / Uborkasaláta sok paradicsommal és kaporral
- Ash reshteh / Spenótos lencse- csicseriborsó leves, tészta, kashk
- Jeweled saffron cranberry rice polow / Sáfrányos gyümölcsös pilaf
- Kashke Bademjan / Padlizsános mártogató
- Kabab koobideh / Darált bárányhús kebab
- Fesenjoon / Gránátalmás-diós szósz
- Persian love cake / Perzsa szerelemtorta, rózsavíz, kardamom
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.