Regionális Kínai Konyha: Szecsuán

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A szecsuáni régió Kína közép-nyugati része, egyike a nagy kínai regionális konyháknak, és talán a legismertebb és legelfogadottabb világszerte. Szecsuánban az időjárás meleg és párás, a konyhája ízei gazdagok és mélyek, alapanyaghasználat intenzív: sok fokhagyma és új hagyma, uborka, zöldbab, mogyoró, friss chili és chili paszta, szecsuáni (!) bors vagy a kínai ötfűszerkeverék - hogy csak pár kulcsjellemzőt hozzunk fel, amikből bizony ma is főzünk öt ismert és újszerű fogást.

MENÜ

  • Dan dan fresh noodles / Friss tészta fűszeres olajjal és marinált hússal
  • Hot 'n' sour cucumber salad / Erős savanyú uborkasaláta
  • Sichuan style stir fried beans, cauliflower & cabbage / Szecsuáni pirított zöldségek
  • Mapo tofu / Grillezett tofu szecsuáni módra
  • Gong Bao chicken / Gong bao csirke

KIÍRT ALKALMAK

2022. november. 22. - kedd
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V