Görög megaklasszikusok
 
                            Időtartam:
                                                
                                                                                                            3 óra
                                                                                                    
                                            
                                                                            
                                                                            Létszám: 10 fő
                                                                                                                Technikai nehézség:
                                                                                                                Alapanyag használat:
                                                                                                                Kulturális mélység:
                                                                                                        
                            Ha Görögország és görög konyha, akkor elsőre mindenkinek ezek az ételek ugranak be. Ezen az órán – egy „bazi nagy” lakoma során – végig vesszük a legismertebb fogásokat, melyeket tradícionális receptek és technika mentén mutatunk be nektek. Előételnek xoriatiki (paraszt) saláta készül sok feta sajttal - ez a kompozíció nemes egyszerűséggel görög saláta néven közismert. Főételnek moussakát készítünk cserépedényben, azaz rakott padlizsánt bárányhússal, valamint souvlakit is grillezünk nyárson. Desszertnek pedig jöhet a legédesebb édesség...a baklava, sok mézzel és dióval. Kezdő szakácsoknak kifejezetten ajánljuk ezt a kurzust, mert technikája nem nehéz, villantani mégis lehet a finomságokkal!
                                                            
                    MENÜ
- Xoriatiki salad / Görög saláta
- Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta
- Souvlaki / Mediterrán zöldséges húsnyárs
- Moussaka with lamb / Bárányhúsos moussaka
- Walnut, pistachio and almond baklava / Baklava mandulával és pisztáciával
KIÍRT ALKALMAK
                                                    2025. november. 03. - hétfő
                                                
                                                18:00 - 21:00
                                                
                                                                                                                                                                        Bécsi út
                                                                                                                                                                                                                                                                            Magyarul  tartjuk
                                                                                                    
                                            Megtelt
                                                                                            HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
                    Chefparade, a szakácskönyv
                
                
                    Ebből a kurzusból 2 recept is szerepel a "Chefparade, a szakácskönyv" c. könyvünkben.
                
            
            Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…
        
    
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        