Ashkenazi Jewish Kitchen

Difficulty:
Prices:
1 person / course = 15.990,-
2 person / course = 27.990,-
Kevés konyha van a világon, ahol a vallás vett rész leginkább annak az alakításában. A klasszikus zsidó konyha ilyen: talán a legtöbb előírást tartalmazza az alapanyagokra, az ételek elkészítésére és tálalására vonatkozóan, pl. mikor mit szokás/szabad enni, hogy milyen húsfajtákat fogyasszanak, vagy hogy nem keverjük a tej és húskészítményeket. Nagyon örvendetes, hogy a zsidó/kóser konyha Budapesten is “újra” jön fel. A mai menüsort az askenázi, a közép kelet-európai zsidó konyha kedvenceiből raktuk össze. Pár dolog ismerős, hiszen valahol a magyar konyhának is részei (voltak talán mindig is) ezek az ételek és alapanyagok. A kurzus szándékosan péntek este megy, hogy a szombati ünnepre – sabbath - minden kész és finom legyen és élvezni tudjuk.

MENU

  • Matzo chicken soup / Maceszgombócleves
  • Cholent / Sólet füstölt libával és főtt tojással
  • Challah bread / Barhesz fonott kalács
  • Flodni chanuka cake with Apple, Walnut, and Poppy Seed Pastry / Flódni

ALLERGEN INFORMATION

Please advice us on any food allergies or intolerance you might have.

DATES

Unfortunately there is no available date.

COURSE REMINDER …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

HASHTAGIFY

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU