Ashkenazi Jewish Kitchen

Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Kevés konyha van a világon, ahol a vallás vett rész leginkább annak az alakításában. A klasszikus zsidó konyha ilyen: talán a legtöbb előírást tartalmazza az alapanyagokra, az ételek elkészítésére és tálalására vonatkozóan, pl. mikor mit szokás/szabad enni, hogy milyen húsfajtákat fogyasszanak, vagy hogy nem keverjük a tej és húskészítményeket. Nagyon örvendetes, hogy a zsidó/kóser konyha Budapesten is “újra” jön fel. A mai menüsort az askenázi, a közép kelet-európai zsidó konyha kedvenceiből raktuk össze. Pár dolog ismerős, hiszen valahol a magyar konyhának is részei (voltak talán mindig is) ezek az ételek és alapanyagok. A kurzus szándékosan péntek este megy, hogy a szombati ünnepre – sabbath - minden kész és finom legyen és élvezni tudjuk.

MENU

  • Maceszgombócleves / Matzo ball soup
  • Cholent
  • Challah bread
  • Flodni with apple, walnut and poppy seeds

DATES

Unfortunately there are no dates available.

COURSE REMINDER …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

HASHTAGIFY

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices

Drink package