Meze love from Egypt to Morocco

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Mezzemánia sorozatunkban ezúttal elkalandozunk a Mezze kultúra fő területéről a Levante történelmi-földrajzi régióból. Nyugatra vesszük az irányt: a Szahara feletti muszlim Afrika, a Földközi tenger déli vidéke és a berber népek konyhájából kevertünk egy klassz válogatást. Megjelennek a térségre jellemző egytálételek is, illetve könnyebb fogások, mint saláták, mártogatósok, zöldségek, meleg és hideg előételek egy kis egzotikus csavarral.

MENU

  • Foul mudammas / Fava bean puree
  • Duqqa / Spicy hazelnut spread
  • Salata meshweya /Tunisian grilled pepper salad, tuna, eggs
  • Meatballs kefta tagine
  • Imbatin / Fried potato wedges stuffed with meat
  • Salata baladi / Mixed fresh salad from Egypt
  • Matloua bread / Fresh homemade yeast bread

DATES

11 June 2023 - Sunday
10:00 - 13:00 Páva utca

IF THE DATE IS NOT SUITABLE …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices

Drink package