The gastronomy of the islands of Greece

Duration:
3 hour
Number: 10 person
Language: Hungarian
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk.
Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!
MENU
- Fáva / Yellow spilt pea puree dip
- Tragana kolokithakia sto fourno / Oven baked zucchini sticks (Syros)
- Feta se fillo, me meli, kai sousami / Phyllo-wrapped baked feta with honey and sesame (Santorini)
- Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Baked aubergine filled with meatloaf (Kos)
- Domatokeftedes / Tomato fritters (Rhodes)
- Soutzoukakia / Meatballs in tomato sauce (Lefkada)
- Tzatziki me pantzari / Beetroot tzatziki (Mykonos)
- Dolmadakia avgolemono / Stuffed grape leaves with lemon sauce (Paros)
DATES
IF THE DATE IS NOT SUITABLE …
Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.