The gastronomy of the islands of Greece

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Language: Hungarian
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk. Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!

MENU

  • Fáva / Yellow pea spread
  • Tragana kolokithakia sto fourno / Oven baked zucchini sticks (Syros)
  • Feta se fillo, me meli, kai sousami / Feta in phyllo, with honey and sesame (Santorini)
  • Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Baked aubergine filled with meatloaf (Kos)
  • Domatokeftedes / Tomato fritters (Rhodes)
  • Soutzoukakia / Meatballs in tomato sauce (Lefkada)
  • Tzatziki me pantzari / Beetroot tzatziki (Mykonos)
  • Dolmadakia avgolemono / Stuffed grape leaves with lemon sauce (Paros)

DATES

03 December 2022 - Saturday
16:00 - 19:00 Bécsi út
07 January 2023 - Saturday
10:00 - 13:00 Bécsi út

COURSE REMINDER …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU