The gastronomy of the islands of Greece

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk. Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!

MENU

  • Fáva / Yellow spilt pea puree dip
  • Tragana kolokithakia sto fourno / Oven baked zucchini sticks (Syros)
  • Feta se fillo, me meli, kai sousami / Phyllo-wrapped baked feta with honey and sesame (Santorini)
  • Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Baked aubergine filled with meatloaf (Kos)
  • Domatokeftedes / Tomato fritters (Rhodes)
  • Soutzoukakia / Meatballs in tomato sauce (Lefkada)
  • Tzatziki me pantzari / Beetroot tzatziki (Mykonos)
  • Dolmadakia avgolemono / Stuffed grape leaves with lemon sauce (Paros)

DATES

IF THE DATE IS NOT SUITABLE …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

Course calendar

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, with each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions typically last about 3 to 4 hours and accommodate around 10 participants. The menu usually includes 3 to 7 courses/dishes. Food can be enjoyed during the course or taken home in small containers.

Our adult courses are designed for participants aged 18 and above, but we are happy to welcome children aged 12 and older when accompanied by an adult.

Course prices

Drink package