Csirke alapfokon - Bontástól a tányérig

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Magyarországon a csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta. Tudtátok, hogy egész csirkét vásárolni fenntarthatóbb megoldás, mert kevesebb csomagolóanyagot igényel, és csökkenti az élelmiszer-pazarlást? Ma alaposan körbejárjuk a csirke kérdését, és maximalizáljuk az alapanyag felhasználását. Minden résztvevő pár egy-egy egész csirkét kap, amelyet szakszerűen megtanulunk feldarabolni, majd a csirke minden részét felhasználva készítjük el menünket. A csirkemellből pástétomot készítünk pirítóssal és finom zöldsalátával, a far-hátból és a szárnyakból egy pazar húslevest sok zöldséggel és grízgaluskával. Az egész combokat csirkemájjal töltjük, majd gödöllői módra sütjük meg. A zöldségágyból pecsenyemártás készül, és még finom burgonyapüré is lesz mellé, csirkebőrchips morzsával.

MENÜ

  • Aszaltgyümölcsös, hideg csirkemell pástétom, zöldalmás friss kevert saláta
  • Csirkehúsleves gazdagon, grízgaluska
  • Gödöllői töltött csirkecomb, pecsenyeszaft, burgonyapüré, bőrchips morzsa

KIÍRT ALKALMAK

2024. november. 19. - kedd
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás