Ethno-vegan - Italy

Duration:
3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Európában most „trendi” lett vegánnak lenni, elhagyni a hús-tojás-tejtermék szentháromságot, amire a mi nyugati konyhai kultúrkörünk épült. Nehéz is kontinensünkön találni jó vegán konyhát: a mediterrán Olaszország talán kivétel. Ma estére összegyűjtöttünk pár olyan receptet, ahol nincs vaj, valami finom sajt, vagy hal. Lesznek viszont hüvelyesek, zöldségek, finom szószok, és persze kenyerek, valamint tészták. Kiránduljunk vegánul Olaszországba: Dél-Tirolból Toszkánán át egészen Szicíliáig.
MENU
- Gerstensuppe / Pearl barley & vegetable soup
- Focaccia barese / Italian flatbread, cherry tomatoes, oregano
- Pici alle briciole y al sugo pomodoro / Pici pasta, roasted breadcrumbs, tomato sauce
- Caponata / Sicily eggplant stew
- Sorbetto di limone / Lemon sorbet
DATES
IF THE DATE IS NOT SUITABLE …
Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.