Meze-mánia - vegán különkiadás

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Ezt a kurzust két népszerű trend találkozása ihlette, egyrészről az egymással megosztva, közös tányérokból falatkázás kultúrája, másrészt az igény a vegán életformára, étkezésre. Ez a találkozás azonban nem erőltetett: a Földközi-tenger keleti vidékén, a mai Közel-Keleten évszázados hagyománya van enni „vegánul és falatkákat”. Sőt, valójában akkor lenne nehezebb dolgunk, hogy valami ne friss, ne zöldséges legyen. Mai lakománkhoz salátákat, mártogatósokat, remek egytálételeket hoztunk: egy-két klasszikust némiképp újra gondolva, illetve olyan fogásokat, amelyek még kevésbé ismertek itthon. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Izraeltől Libanon és Szírián át Jordániáig.

MENU

  • Tabbouleh / Green salad, couscous
  • Za’atar toasted seed mix
  • Yellow hummus with turmeric and mango
  • Damascus kibbeh with tomato sauce
  • Rice and vegetable fatteh
  • Cauliflower Couscous with pine nuts and raisins
  • Muhammara / Pepper and walnut dip

DATES

IF THE DATE IS NOT SUITABLE …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices

Drink package