Persia

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Az egykori Perzsia az emberi civilizáció egyik bőlcsője - de mondhatjuk, hogy a gasztro civilizáció bőlcsője is. A perzsa konyha az egyik legegyedibb és leghagyományosabb a világon - itt találkozik a Közel-Kelet az Indiai szubkontinenssel és ez csak jót jelenthet nekünk. Innen ered a rizs termesztése, a dió, sáfrány, pisztácia, gránátalma, uborka, csicseriborsó, koriander, szezámmag, narancs... hogy csak néhányat említsünk. Ezek közül sokat használunk ma este a “dáriuszi” (Dáriusz, a nagy perzsa uralkodó) lakománk során is. Állítólag mikor Nagy Sándor leigázta az Óperzsa Birodalmat, fölényesen gúnyolódva kijelentette, a perzsák vesztét az okozta, hogy legyengítette őket a kulináris élvezetek túlzott hajszolása. Akkor lássuk…

MENU

  • Persian chopped salad
  • Ash reshteh noodle soup
  • Jeweled saffron cranberry rice polow
  • Kabab koobideh / Minced lamb kebab
  • Persian love cake

DATES

31 March 2023 - Friday
18:00 - 21:00 Páva utca

COURSE REMINDER …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

The first drink (1 bottle of beer or 1 glass of wine or 1 soft drink) is free. Next drinks can be paid after the class. You can also buy a premium drink package upgrade for 3990 HUF with unlimited consumption.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices