Askenázi zsidó konyha

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Kevés olyan konyha van a világon, amelyben a vallás olyan nagy szerepet játszott volna annak kialakításában, mint a klasszikus zsidó konyha. Talán a legtöbb előírást tartalmazza az alapanyagokra, az ételek elkészítésére és tálalására vonatkozóan. Például szabályozza, hogy mikor mit szokás vagy szabad enni, milyen húsfajtákat fogyaszthatunk, illetve hogy nem keverjük a tej- és húskészítményeket. Nagyon örvendetes, hogy a zsidó vagy kóser konyha Budapesten is „újra” felvirágzóban van. A mai menüsort az askenázi, a közép-kelet-európai zsidó konyha kedvenceiből állítottuk össze. Pár dolog ismerős lehet, hiszen ezek az ételek és alapanyagok valahol mindig is részei voltak a magyar konyhának.

MENÜ

  • Lengyel-Zsidó tojás
  • Matzo ball soup / Maceszgombócleves
  • Cholent / Sólet füstölt libával és főtt tojással
  • Challah bread / Bárhesz fonott kalács
  • Flodni / Flódni mákkal, almával és dióval

KIÍRT ALKALMAK

2025. január. 07. - kedd
18:00 - 21:00 Páva utca

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás

Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…