Askenázi zsidó konyha
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Kevés olyan konyha van a világon, amelyben a vallás olyan nagy szerepet játszott volna annak kialakításában, mint a klasszikus zsidó konyha. Talán a legtöbb előírást tartalmazza az alapanyagokra, az ételek elkészítésére és tálalására vonatkozóan. Például szabályozza, hogy mikor mit szokás vagy szabad enni, milyen húsfajtákat fogyaszthatunk, illetve hogy nem keverjük a tej- és húskészítményeket. Nagyon örvendetes, hogy a zsidó vagy kóser konyha Budapesten is „újra” felvirágzóban van. A mai menüsort az askenázi, a közép-kelet-európai zsidó konyha kedvenceiből állítottuk össze. Pár dolog ismerős lehet, hiszen ezek az ételek és alapanyagok valahol mindig is részei voltak a magyar konyhának.
MENÜ
- Lengyel-Zsidó tojás
- Matzo ball soup / Maceszgombócleves
- Cholent / Sólet füstölt libával és főtt tojással
- Challah bread / Bárhesz fonott kalács
- Flodni / Flódni mákkal, almával és dióval
KIÍRT ALKALMAK
Megtelt
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…