Csirke alapfokon - Bontástól a tányérig
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Magyarországon a csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta. Tudtátok, hogy egész csirkét vásárolni fenntarthatóbb, mert kevesebb csomagolóanyagot igényel és csökkenti az élelmiszer-pazarlást. Ma alaposan körbejárjuk a csirke kérdést és maximalizáljuk az alapanyag felhasználást. Minden résztvevő pár egy-egy egész csirkét kap. Megtanuljuk a csirke szakszerű bontását, majd minden részét felhasználva főzzük meg a menünket. A csirkemellből roládot készítünk pirítóssal és finom zöldsalátával. A far-hátból és a szárnyakből egy pazar húslevest sok zöldséggel és grízgaluskával. Az egész combokat csirkemájjal töltjük majd gödöllői módra, a zöldségágyból pecsenyemártás készül, de lesz finom burgonyapüré, és csirkebőrchips morzsa is még mellé.
Minden részt felhasználunk, tarts velünk!
MENÜ
- Aszaltgyümölcsös, hideg csirkemell pástétom, zöldalmás friss kevert saláta
- Csirkehúsleves gazdagon, grízgaluska
- Gödöllői töltött csirkecomb, pecsenyeszaft, burgonyapüré, bőrchips morzsa
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.