Csirke alapfokon - Bontástól a tányérig
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Magyarországon a csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta. Tudtátok, hogy egész csirkét vásárolni fenntarthatóbb megoldás, mert kevesebb csomagolóanyagot igényel, és csökkenti az élelmiszer-pazarlást? Ma alaposan körbejárjuk a csirke kérdését, és maximalizáljuk az alapanyag felhasználását. Minden résztvevő pár egy-egy egész csirkét kap, amelyet szakszerűen megtanulunk feldarabolni, majd a csirke minden részét felhasználva készítjük el menünket. A csirkemellből pástétomot készítünk pirítóssal és finom zöldsalátával, a far-hátból és a szárnyakból egy pazar húslevest sok zöldséggel és grízgaluskával. Az egész combokat csirkemájjal töltjük, majd gödöllői módra sütjük meg. A zöldségágyból pecsenyemártás készül, és még finom burgonyapüré is lesz mellé, csirkebőrchips morzsával.
MENÜ
- Aszaltgyümölcsös, hideg csirkemell pástétom, zöldalmás friss kevert saláta
- Csirkehúsleves gazdagon, grízgaluska
- Gödöllői töltött csirkecomb, pecsenyeszaft, burgonyapüré, bőrchips morzsa
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.