Indiai kedvenceink
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Vendégeink és a chefparade staff közös kedvenc indiai ételeit főzzük végig. Remek belépési pont az indiai konyha és kultúra univerzumába. Megtanuljuk mit is jelent az indiai curry, milyen fűszereket pirítsunk hozzá és milyen módszerekkel, ezután meglátjuk hogyan 'állítsuk be' a curry állagát. Megfőzzük egy átlag indiai mindennapi eledelét a dhalt - ezúttal egy Kelet-Indiai, bengáli változatot. De lesz természetesen basmati rizs köret és friss pita, valamint egy joghurtos és egy gyümölcsös kiegészítő köret is. És persze nem ijedünk meg attól hogy az indiai konyha a világ legfűszeresebb és legtöbb összetevőt használó konyhája... reméljük mindenki csípősen szereti!
MENÜ
- Bengal masoor dhal / Bengáli vöröslencsés sűrű leves
- Tandoori chicken curry / Tandoori csirke curry
- Cucumber and tomato raita / Uborkás és paradicsomos raita
- Mango chutney / Fűszeres gyümölcslekvár
- Laccha Pyaz / Indiai hagymasaláta
- Pulao rice / Fűszeres rizsköret
- Chapati / Indiai lapos kenyér
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
HASHTAGIFY
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…