Pastaparadé – amerikai különkiadás
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Angol
Az olaszok mindig is kétkedve fogadják/fogadták konyhájuk el-amerikanizálását. Pedig valljuk be, hogy az olasz konyha sok fogása attól is lett épp világsztár, hogy az újvilág egyengette „karrierjét”. Az olasz emigránsok átformálták a recepteket, új hozzávalókkal és új kombinációkkal látták el. Ma átnézzük mitől mások a receptek, és mindenki eldöntheti, hogy a saját ízléséhez melyik áll a közelebb: az olasz amerikai, vagy amerikai olasz változat. Három remek tészta étel lesz ma: makaróni sajtszósszal és olasz kolbásszal, egy gombás, csirkés ragu fettuccine tésztával és fokhagymás tejszines szósszal, illetve paradicsomos húsgolyók spaghettivel. Ja és persze az is megvan ugye, hogy egy valamirevaló genszterfilmben ezek mind ott voltak: Casino, Keresztapa, Nagymenők vagy Sopranos.
MENÜ
- Chicken fettuccine Alfredo / Tejszínes fettuccine, csirke, gomba
- Meatballs & marinara spaghetti / Paradicsomszószos húsgolyók, spagetti
- Mac'n cheese / Sajtos sült makaroni
- Tiramisu pie / Tiramisu pite
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.