Regionális Kínai Konyha: Szecsuán
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A szecsuáni régió Kína közép-nyugati része, egyike a nagy kínai regionális konyháknak, és talán a legismertebb és legelfogadottabb világszerte. Szecsuánban az időjárás meleg és párás, a konyhája ízei gazdagok és mélyek, alapanyaghasználat intenzív: sok fokhagyma és új hagyma, uborka, zöldbab, mogyoró, friss chili és chili paszta, szecsuáni (!) bors vagy a kínai ötfűszerkeverék - hogy csak pár kulcsjellemzőt hozzunk fel, amikből bizony ma is főzünk öt ismert és újszerű fogást.
MENÜ
- Dan dan noodles / Tészta fűszeres olajjal és marinált hússal
- Hot 'n' sour cucumber salad / Erős-savanyú uborkasaláta
- Sìchuān style stir fried beans, cauliflower & cabbage / Szecsuáni pirított zöldségek
- Mapo tofu / Grillezett tofu szecsuáni módra
- Gong Bao chicken / Gong bao csirke
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…