Pastaparádé – dél-olasz különkiadás
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Tésztarajongók figyelem! Bemutatjuk pastaparádé sorozatunk dél-olasz verzióját. Friss, kézzel gyúrt tésztákkal dolgozunk majd, ismerkedünk a különböző olasz lisztfajtákkal, hagyományos technikákkal. Focaccia barase – egy pugliai kenyérféle, amely akár otthon, saját sütőnkben is könnyen elkészíthető. Ricottás gnocchi, burgonyával készült társával ellentétben kevésbe lett népszerű, noha sokkalta könnyebb elkészíteni. A gnocchihoz egy hamisítatlan toszkán paradicsomszószt főzünk, soffrito alapon. Végül pedig semolina lisztet használva – tojás nélkül – cavatelli tésztát gyúrunk, amit tejszínes-fenyőmagos cukkini raguval és petrezselyem pestoval tálalunk.
MENÜ
- Focaccia barese / Dél-olasz focaccia koktél paradicsommal és oregánóval
- Ricotta gnocchi, sugo al pomodoro / Ricotta gnocchi, paradicsomos soffritto
- Cavatelli con crema di pinoli e zucchine / Cavatelli, tejszínes-fenyőmagos cukkini szósz
KIÍRT ALKALMAK
Megtelt
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.