Pastaparadé – töltött tészták
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A tészta az egyik legikonikusabb alapanyaga az olasz konyhának. Legtöbben a száraz tésztát ismerik és használják, azonban mi itt ezen a kurzuson a friss házi tészta, azaz a "pasta fresca" készítését vesszük górcső alá. Ma a friss töltött tésztákat tanulunk meg készíteni, tésztagép segítségével: négyzet alakú ravioli-t, a gyűrű alakút tortellini-t és a félhold alakút mezzelune-t. És persze lesz mindegyikhez egy-egy telitalálat tölteték kombo: spenót-ricotta, gorgonzola-dió és prosciutto-parmezán.
MENÜ
- Ravioli ricotta e spinaci e burro e salvia / Spenótos-ricottás ravioli, zsályás barnavaj
- Mezzelune con gorgonzola e noci / Diós gorgonzolával töltött mezzelune, sajtmártás
- Tortellini prosciutto crudo / Tortellini prosciuttoval
KIÍRT ALKALMAK
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.